camere foto

Thursday, November 12, 2009

Palatul Parlamentului - Bucuresti

     Construirea Palatului Parlamentului a inceput in anul 1983, ceremonia asezarii pietrei fundamentale avand loc la data de 25 iunie 1984.    

     Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania, a fost cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, masoara 270m pe 240m, 86m inaltime, si 92m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 nivele subterane. Conform Cartii de Recorduri Guinness, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.


Cladirea Palatului Parlamentului se afla situata in partea centrala a Bucurestiului (in sectorul 5), pe locul care astazi se cheamă Dealul Arsenalului, incadrat de strada Izvor la vest si nord-vest, Bulevardul Natiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertatii la est si Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se afla la 10 minute distanta de Piata Unirii si 20 de minute de Gara de Nord mergand cu cu autobuzul 123.
Dealul pe care se afla astazi Palatul Parlamentului este in general o creatie a naturii, avand o inaltime initiala de 18m, dar partea dinspre Bulevardul Libertatii este inaltata in mod artificial.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...