camere foto

Sunday, December 12, 2010

Rezonante Armene in Jazz cu Harry Tavitian @ Ateneul din Bacau - 2010

Azi, 12 decembrie 2010, a avut loc un concert live, cu intrarea libera, intitulat Rezonante Armene in Jazz, sustinut de pianistul Harry Tavitian, in sala Ateneu a Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacau. Am fost si eu invitat si am mers sa fac cateva fotografii la acest eveniment. Era ceasul 17:10, iar sala era arhiplina, si multi dintre spectatori au fost poftiti sa stea pe scena, langa pianist si langa invitatul de onoare al serii, domnul Varujan Pambuccian.


* Unul dintre marii critici americani de Jazz spunea "Exista multi pianisti de JAZZ, dar Tavitian este unic. Folosirea de catre el a temelor traditionale romanesti si armene este, fara indoiala, una facuta cu grija si dragoste, cu o tehnica superba si un simt dramatic fara egal. In concert, ca si pe disc, la pian, talangi sau fluiere romanesti, Tavitian este un om din care muzica pur si simplu izbucneste din strafunduri."
*Recitalul lui Harry Tavitian a fost o calatorie inedita de la radacinile Jazzului (blues si gospel) la etno-jazz (prelucrari de muzica traditionala armeana si romaneasca - inclusiv colinde).


Acest eveniment a fost sustinut cu ajutorul Uniunii Armenilor din Romania - Filiala Bacau, a Consiliului Judetean Local si a Filarmonicii "Mihail Jora" Bacau.

In holul Filarmonicii au avut loc expozitii si prezentari cu carti de autori armeni, reviste cu specific armenesc, rezultate obtinute de membrii comunitatii armene locale prezentate de dna. Sevora Maria AGOP, diplome, creatii literare si pictura.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...